dimecres, 31 de juliol del 2013

Segona trobada entre jóvens ebrencs i el col·lectiu Soziale Bildung de Rostock, Alemanya.

Dijous 1 d’agost jóvens de diferents col·lectius socials, entre ells de l'assemblea d'Arran de les Terres de l’Ebre viatjaran a Alemanya per seguir amb l’intercanvi iniciat ara fa ara dos anys amb joves alemanys del col·lectiu Soziale Bildung. Aquests, ja van visitar les Terres de l'Ebre ara fa un any, on es van interessar pel moviment en defensa del riu Ebre i els espais de la batalla de l'Ebre, a la Terra Alta. Ara és el torn dels jóvens catalans.

El viatge  durarà tretze dies i pretén ser la continuació d’un intercanvi que es va iniciar amb el col·lectiu alemany, dedicat a la memòria històrica antifeixista i a l'educació social a escoles del nord-est d'Alemanya. 

Durant l’estada, els jóvens participaran d’un festival alternatiu anomenat “AJUCA” on realitzaran una xerrada sobre els moviments socials i polítics als Països Catalans. Visitaran el centre alternatiu de Neubrandenburg, coneixeran el projecte Ulenkrug, entre d’altres, tant de la ciutat de Rostock, seu de Soziale Bildung, com de Berlín i  d'Hamburg. També és previst visitar el camp de concentració de Neuengamme, on s'explicarà l'època nazi des d'una prespectiva anticapitalista, com l'últim estadi de l'explotació capitalista.

L’objectiu d’aquesta segona trobada és seguir posant en comú la lluita social i política dels joves participants i conèixer en primera persona projectes de caire social i antifeixista a Alemanya.

Per seguir el transcurs del viatge, s'ha creat un blog: ebreinternacionalista.blogspot.org i també es podrà seguir a través del Twitter i el Facebook d'Arran Terres de l'Ebre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada