dimarts, 6 d’agost del 2013

Participació al festival juvenil AJUCA


Som a Neubrandemburg. Hi hem arribat després d'una hora de viatge des de Lärz, on hem participat del festival juvenil AJUCA. Han estat dos dies d'intercanvi d'idees, experiències i projectes de l'esquerra alternativa alemanya. A més, hem fet una xerrada per explicar el projecte de l'esquerra independentista. Ha estat complex exposar per què des de l'esquerra anticapitalista es defensa la independència de la nostra nació. El passat recent d`Alemanya ha fet que conceptes com ''nació'', ''l'Europa dels pobles'', o simplement ''poble'', siguin relacionats amb el discurs de l'extrema dreta. Les diferències en els contextos històrics, politics i socials de la realitat catalana i alemanya han dificultat la comprensió del nostre projecte polític a una part del públic. No obstant això, també hi ha hagut persones que si que entenien que des d'una perspectiva d'esquerres es lluite per la consecució de la independència nacional, algunes d'elles per experiències viscudes a altres nacions sense estat.

L'AJUCA és un festival organitzat per collectius juvenils antifeixistes i anticapitalistes del nord d'Alemanya que fa uns 5 anys que es realitza al mateix espai on es fa el multitudinari festival Fusion. Més enlla de les pròpies activitats (xarrades, tallers, concerts...) la filosofia del festival és l'autogestió d'aquest mateix amb la collaboració dels seus participants.

Poder participar en un festival així ha estat una experiència molt positiva per tal de conèixer el model d'organització del jovent d'aquesta part d'Alemanya. El marc del festival, un antic aeroport soviètic ple d'art a l'aire lliure, ens ha sorpès i esperem tornar-hi.

Dilluns 5 d'agost del 2013

Hangar


Ponents a la xerrada sobre la independència

Llac al costat del campament

Un altre hangar

Hangar transoformat en menjador


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada