divendres, 2 d’agost del 2013

Primers dos dies a Alemanya (Berlín)

Durant aquests dos primers dies hem estat a Berlín on hem visitat diferents monuments antifeixistes. Això ens ha fet comparar inevitablement la situació respecte a les nostres terres on encara ara trobem símbols feixistes en molts pobles. El cas més paradoxal és el de Tortosa, on amb vergonya de tots conservem al mig del riu el monument franquista més gran dels Països Catalans.

A l'estada a la ciutat no podiem deixar de veure un tros de l'antic mur de Berlín convertit en museu a l'aire lliure (East Side Gallery) que acull un mural fet per l'artista roquetenc Ignasi Blanch. 

Avui hem deixat Berlín i a la tarda, amb un viatge en un tren de gasoil enmig de camps del nord d'Alemanya (on el conductor a parat el tren per pujar i baixar manualment un pas a nivell), hem arribat a un antic aeroport primer nazi i després soviètic per assistir al festival AJUCA (Campament Juvenil Alternatiu) amb joves de la zona. L'emplaçament del festival és el mateix que el del Macrofestival Fusion, l'esdeveniment juvenil més important del nord-est del país, que es celebra a finals de juny i aplega 60.000 joves. Els antics hangars han esdevingut ara escenaris de concerts, tallers, menjadors i acullen tota la infraestructura del festival, organitzat per diversos col·lectius de la zona.

Divendres 2 d'agost del 2013

Escultures de Marx i Engels a Berlín

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada